share
Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας στα Δ.Σ των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας:Ούτε 17 Μάη, ούτε ποτέ! Η πανεπιστημιακή αστυνομία δε θα μπει στις σχολές μας! ΟΛΟΙ στις πύλες των Ιδρυμάτων τη Δευτέρα 16/5 και την Τρίτη 17/5

Date:
15 Μαΐ 2022

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν διαρροές για επιτάχυνση της εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ακόμα και από την Τρίτη 17 Μαΐου, οι οποίες συμπληρώνονται με την απόφαση του ΣτΕ που ανάβει το πράσινο φως για την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα Ιδρύματα.

Την ίδια στιγμή, ξεδιπλώνεται ένα οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης με την αξιοποίηση προβοκατόρικων ομάδων, που καμία σχέση δεν έχουν με το φοιτητικό κίνημα, τους συλλογικούς φορείς και τους αγώνες τους, με στόχο την ένταση της καταστολής. Σε αυτά τα πλαίσια, γίναμε μάρτυρες της απαράδεκτης εισβολής και καταστολής από πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είναι φανερό ότι έτσι φαντάζεται η κυβέρνηση το «σύγχρονο, ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο», ανοιχτό στην καταστολή και την υποβάθμιση, κλειστό στη μόρφωση και τα εργασιακά δικαιώματα, στη φοιτητική μέριμνα, στις ανάγκες των φοιτητών. Όσο κλιμακώνεται η αντιεκπαιδευτική πολιτική, με την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, την επιχειρηματική λειτουργία τους, την απαξίωση και κατηγοριοποίηση των πτυχίων, τόσο θα οξύνεται και ο κρατικός αυταρχισμός για να φιμωθεί κάθε φωνή αντίστασης.

Οι φοιτητές έχουμε πείρα! Με τα μαζικά συλλαλητήρια, το συντονισμό των φοιτητικών συλλόγων και την κοινή πάλη με τους εργαζόμενους, με τους δυναμικούς αποκλεισμούς της Πολυτεχνειούπολης και της Πανεπιστημιούπολης και τα άμεσα αντανακλαστικά που δείξαμε καταφέραμε να μπλοκάρουμε την είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας εδώ και ενάμιση χρόνο! Έτσι θα συνεχίσουμε!

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν θα πατήσει στις σxολές μας!

 

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια σε μαζικές κινητοποιήσεις στις πύλες των Ιδρυμάτων το πρωί της Δευτέρας 16/5 και της Τρίτης 17/5 για να δηλώσουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας και σε παρεμβάσεις στις Διοικήσεις των Ιδρυμάτων!

 

Δίνουμε απάντηση στο σχέδιο της κυβέρνησης να συκοφαντήσει και να χτυπήσει τους φοιτητικούς μας συλλόγους με τη μαζική μας συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές.

 

Ενισχύουμε την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας για να στείλουμε καθαρό μήνυμα καταδίκης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής & της καταστολής.