ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ»:ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Μόνη της με τη νοθεία, με τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, με τη συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη!

Date:
11 Απρ 2024

Αφού έκανε τα πάντα για να καθυστερήσει τον ορισμό των φοιτητικών εκλογών, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τώρα επιστρατεύει ψέματα και συκοφαντίες και ετοιμάζει εκλογές νοθείας, απειλών, εξαγοράς και εκβιασμών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, αναφέρουν σε σχόλιό τους οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας».

Main_Logo

Όπως σημειώνουν, «σε συνάντηση όλων των παρατάξεων στη Θεσσαλονίκη οι εκλεγμένοι με την "Πανσπουδαστική ΚΣ" στο ΔΙΠΑΕ Θεσσαλονίκης πρότειναν την πραγματοποίηση ελεύθερων, ανόθευτων εκλογών, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων και συνδυασμών, στους αναγνωρισμένους Φοιτητικούς Συλλόγους την ημερομηνία που πραγματοποιούνται πανελλαδικά οι εκλογές.

Η ΔΑΠ αρνήθηκε την αναγνώριση των Φοιτητικών Συλλόγων και ετοιμάζει εκλογές νοθείας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα γίνουν "όπως κάθε χρόνο"».

Οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ υπενθυμίζουν τις καταγγελίες που από πέρυσι έχουν επισημάνει:

  • Η ΔΑΠ αναγνωρίζει μόνο ένα «Σύλλογο φοιτητών ΔΙΠΑΕ» που αμφισβητείται η ίδια του η ύπαρξη (!) με καταστατικό του ...1986 (!) που αφορά το ...ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (!) που προφανώς δεν υπάρχει πια (το 2019 το ΔΙΠΑΕ απορρόφησε το πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκης). Δηλαδή ένα σύλλογο-φάντασμα χωρίς αποδεικτικά στοιχεία ίδρυσης (πρακτικό ίδρυσης, καταστατικό) και προφανώς χωρίς λειτουργία.

  • Αρνείται την πραγματοποίηση εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης.

  • Οι εφορευτικές ορίζονται στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ (Μιχαήλ Καλού 6) αποτελούμενες μόνο από στελέχη της ΔΑΠ (αυτό το παραδέχτηκε δημόσια ο Κ. Μ. στέλεχος της ΔΑΠ).

  • Υπάρχουν κάλπες χωρίς παραβάν, χωρίς να εξασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου, παρουσία στελεχών της ΔΑΠ.

  • Ψηφίζουν κάτι …40άρηδες «φοιτητές» που έχουν ύποπτες βεβαιώσεις σπουδών και μάλιστα διαφορετικών τμημάτων.

  • Έχουν εντοπιστεί ΔΑΠίτες με 3 πάσο τριών διαφορετικών σχολών (αλήθεια, σε πόσες σχολές είναι γραμμένοι και ψηφίζουν;).

  • Στελέχη της ΔΑΠ (όπως ο Κ. Μ.) παρουσιάζουν ότι ο ρόλος τους είναι «μεσάζοντας της γραμματείας» ομολογώντας ότι η ΔΑΠ έχει στήσει μηχανισμό νοθείας που παρέχει βεβαιώσεις σπουδών και ότι διατηρεί καταλόγους φοιτητών την ώρα που οι πρυτανικές αρχές αρνούνται να τους παραχωρήσουν στις εφορευτικές επιτροπές των συλλόγων.

Οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ την καλούν να «απαντήσει συγκεκριμένα στις συγκεκριμένες καταγγελίες που υπάρχουν και ας μην υπεκφεύγει».

Προσθέτουν πως την ίδια στάση σιωπής-ομολογίας ενοχής έχει επιλέξει και για τις σοβαρές καταγγελίες ότι στελέχη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ εισέβαλαν με λοστούς σε Γενική Συνέλευση κινούμενοι απέναντι σε φοιτήτριες στα Γιάννενα. Παρεμπίπτοντος, μόλις χθες 10/4 φοιτήτρια του δεύτερου έτους της ΣΟΔ και εκλεγμένη από Φοιτητικό Σύλλογο της Θεσσαλονίκης δέχτηκε επίθεση από στέλεχος της ΔΑΠ επειδή διακινούσε υλικό για τις φοιτητικές εκλογές τους.

Η ΔΑΠ και στη συγκεκριμένη διαπαραταξιακή συνάντηση που επικαλείται εκτέθηκε σοβαρά…

  • Καμία φοιτητική παράταξη (πλην της ίδιας) δεν αναγνώρισε το συγκεκριμένο «Σύλλογο Φοιτητών ΔΙΠΑΕ» και δήλωσε ότι δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα που εφευρίσκει και ανακοινώνει η ΔΑΠ.

  • Στέλεχος της ΠΑΣΠ κατήγγειλε επίσημα τη ΔΑΠ για τραμπουκισμούς και απομάκρυνση υποψηφίων της από την καταμέτρηση των εκλογών του συγκεκριμένου συλλόγου που έγιναν παρουσία μόνο στελεχών της ΔΑΠ.

  • Και, τέλος, πώς γίνεται να υποστηρίζει ότι καμία παράταξη δεν αναγνωρίζει τις εκλογές των συλλόγων ΣΕΥ και Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ όταν συμμετέχουν σε αυτές ήδη 3 παρατάξεις..;

Κάθε παράταξη με τη στάση της παίρνει μεγάλη ευθύνη για την πραγματοποίηση ανόθευτων, δημοκρατικών φοιτητικών εκλογών.

Φαίνεται ότι το πρόβλημα της ΔΑΠ δεν είναι το ΔΙΠΑΕ. Είναι ότι δεν μπορεί να δεχτεί την πραγματικότητα. Έτσι με μαγικά τύπου «Κόπερφιλ» κατάφερε πέρυσι να εξαφανίσει τους 8 από τους 9 Φοιτητικούς Συλλόγους στο ΕΜΠ για να μαγειρέψει τα αποτελέσματα! Μάλλον με τα ίδια «μαγικά» έβλεπε ως "μειοψηφία" το 70% των φοιτητών που εναντιώθηκαν στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές γνωρίζουν καλά ότι ΔΑΠ σημαίνει «ναι» στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, «ναι» στην υποβάθμιση των σπουδών και των πτυχίων, «ναι» στη νοθεία και στην καταστολή, «ναι» στη συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη.

Ό,τι και να κάνει η ΔΑΠ, δεν θα γλιτώσει την τιμωρία και οργή χιλιάδων φοιτητών!

Στις 22 Μάη οι φοιτήτριες και οι φοιτητές θα αναδείξουμε την «Πανσπουδαστική ΚΣ» πρώτη δύναμη για 3η συνεχόμενη χρονιά!

«Μόνη της και όλοι μας»… ξανά!